Thais wokgerecht met kip en Thaise basilicum (Pad Krapow)
Snelle Thaise wokschotel met kipgehakt, Thaise basilicum, rijst en een gebakken eitje.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
300 gram kipgehakt 100 gram rijst 2 eieren 2 handjes heilige Thaise basilicum (holy Thai basil) 2 tenen knoflook 2 Thaise chilies 1 eetlepel oestersaus 1 eetlepel sojasaus (licht) 1 theelepel suiker 1 scheutje sojasaus (donker)
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snij de knoflook en Thaise rode peper fijn.
Verhit een beetje olie in een ruime wok en fruit de knoflook en chili even kort aan.
Voeg dan het kipgehakt toe en rul het.
Als het kipgehakt bijna gaar is voeg je de oestersaus, lichte en donkere sojasaus en de suiker toe.
Zet het vuur uit en voeg de heilige Thaise basilicum toe, door de hitte van het kipgehakt wordt dit voldoende gaar.
Verdeel de rijst over 2 borden samen met het kipgehakt.
Verhit opnieuw ruim olie in de wok en bak een voor een de eitjes. Verdeel de eitjes over de rijst met gehakt en eet smakelijk!
Calorieën: 550 kcal | Koolhydraten: 41 g | Eiwitten: 36 g | Vetten: 26 g | Verzadigd vet: 7 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.