Doe alle ingrediënten voor de falafel in een keukenmachine en mix het tot een glad mengsel.
Zet de kom van de keukenmachine met het mengsel voor de falafel nu minimaal 1 uur in de koelkast.
Ondertussen maak je alvast de tahini saus door alle ingrediënten te mengen.
Verwarm de pita zoals beschreven is op de verpakking of bak ze af als je dit recept voor pita gebruikt.
Na 1 uur haal je het falafel mengsel uit de koelkast en draai je er ongeveer 20-25 balletjes van. Als het beslag nog een beetje vochtig is voeg je een beetje extra bloem toe.
In een ruime koekenpan verhit je een beetje olie en bak je de balletjes (eventueel in porties) rondom goudbruin.
Schep ze daarna uit de pan en laat de falafel balletjes vervolgens uitlekken op een velletje keukenpapier.
Verdeel de salade, komkommer en cherrytomaten over 4 kommen. Snij de pita in 4 puntjes en ook deze verdeel je over de kommen samen met de falafel. Serveer naar smaak met de tahini saus. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.