Schil de stoofperen en zet of leg ze in de slowcooker.
Giet hierbij de bessensap en het water.
Strooi daarover de suiker en voeg de kaneelstokjes, kruidnagels en het laurierblaadje toe.
Doe de deksel op de slowcooker en zet de timer op low voor 5 uur. Leg de peertjes neer en draai ze halverwege even om, om ervoor te zorgen dat ze egaal rood worden.
Haal de stoofperen uit de slowcooker en giet het vocht in een steelpannetje.
Kook het vocht in of voeg een beetje maizena toe (halve eetlepel maizena in een kommetje mengen met een beetje water, roeren en daarna toevoegen).
Giet het vocht over de peertjes en eet smakelijk!
handig om te weten:
Tip: bewaar de stoofpeertjes uit de slowcooker in een afgesloten kom of bak in de koelkast en ze blijven enkele dagen goed.Voedingswaarden zijn voor de hele pan, 1 kilo stoofperen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.