Ga terug
+ servings
Stoofperen uit de slowcooker

Stoofperen uit de slowcooker

Heerlijke stoofperen uit de slowcooker (zonder alcohol)
4.20 van 56 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 1 kilo

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo Gieser Wildeman (stoofperen)
  • 200 ml bessensap (zonder suiker)
  • 200 ml water
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker of gewone suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil de stoofperen en zet of leg ze in de slowcooker.
  • Giet hierbij de bessensap en het water.
  • Strooi daarover de suiker en voeg de kaneelstokjes, kruidnagels en het laurierblaadje toe.
  • Doe de deksel op de slowcooker en zet de timer op low voor 5 uur.
    Leg de peertjes neer en draai ze halverwege even om, om ervoor te zorgen dat ze egaal rood worden.
  • Haal de stoofperen uit de slowcooker en giet het vocht in een steelpannetje.
  • Kook het vocht in of voeg een beetje maizena toe (halve eetlepel maizena in een kommetje mengen met een beetje water, roeren en daarna toevoegen).
  • Giet het vocht over de peertjes en eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: bewaar de stoofpeertjes uit de slowcooker in een afgesloten kom of bak in de koelkast en ze blijven enkele dagen goed.
Voedingswaarden zijn voor de hele pan, 1 kilo stoofperen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 781kcal | Koolhydraten: 180g | Eiwitten: 5g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.