Doe de kip in een kom en doe hierbij de yoghurt, kruiden en de olijfolie (naar smaak peper en zout). Meng dit door elkaar.
Laat de kip minimaal 1-2 uur marineren maar bij voorkeur een nachtje in de koelkast (afgesloten).
Als de kip gemarineerd is snijd je de paprika in ruime vierkantjes (even breed als de kip).
De ui snijd je in partjes, verwijder de binnenste en buitenste velletjes (en het kontje en de bovenkant) zodat je hiervan ook plakjes die ook even breed als de kip zijn.
Snijd ook de ananas in blokjes van dezelfde grote.
Neem nu een satéprikker en rijg hier in deze volgorde de ingrediënten op: ui, paprika, ananas, kip en herhaal tot je aan het einde bent en eindig met een stokje kip.
Bak de kip Hawaï spiesjes om en om gaar op de BBQ. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.