Ga terug
+ servings
Rendang Daging (Indisch Stoofvlees)

Rendang Daging (Indisch Stoofvlees)

Rendang Daging is een heerlijk Indisch stoofvlees gerecht op basis van rundvlees.
4.25 van 84 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 700 gram runderriblappen of sucadelappen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel Sereh (citroengras)
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 cm. gember
  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • 2 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • zonnebloemolie, zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We beginnen met het maken van de boemboe.
  • Pel de knoflook. Snij het kontje en het kopje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten.
  • Schil de gember en rasp deze fijn (dit doe je om lange sliertjes gember in de boemboe te voorkomen). 
  • Doe vervolgens de ui, knoflook, rode peper, gember, komijnpoeder, ketoembar en de ketjap manis in een keukenmachine of pureer alles met een staafmixer tot een fijne kruidenpasta.
  • Snij de sucadelappen of runderriblappen in blokjes en verwijder eventueel dikke zenen.
  • Verhit in een braadpan of koekenpan met dikke bodem wat zonnebloemolie en fruit de kruidenpasta even kort aan tot alle smaken/ geuren vrijkomen (ongeveer 2-3 minuten).
  • Doe het vlees erbij en schep deze door de boemboe.
  • Bak voor een paar minuutjes aan zodat het vlees iets verkleurd is. Voeg daarna de kokosmelk en de gekneusde stengel Sereh (citroengras) toe.
  • Draai het vuur laag en laat het geheel vervolgens een uurtje of 3 lekker langzaam stoven.
  • Af en toe doorroeren en desgewenst een klein beetje water toevoegen als het geheel te droog wordt.
  • Proef de rendang en voeg de laatste 5 minuten nog wat sambal en eventueel een klein beetje zout naar smaak toe.
  • Serveer met rijst, ingelegde komkommer en/of wat frisse sugarsnaps. Eet smakelijk oftewel Selamat Makan! 

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 548kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 37g | Vetten: 42g | Verzadigd vet: 28g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.