Ga terug
+ servings
blueberry muffins met Griekse yoghurt en honing

Blueberry muffins met Griekse yoghurt en honing

Het recept voor blueberry muffins met Griekse yoghurt en honing. Heerlijke zacht zoete muffins gevuld met frisse blauwe bessen, heerlijk!
4.16 van 39 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 6 muffins

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram tarwebloem
  • 80 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram blauwe bessen (bevroren)
  • 65 gram honing
  • 40 gram gesmolten boter of neutrale olie
  • 25 ml melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje baking soda en een snufje zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng alle droge ingrediënten (tarwebloem, baking soda, zout en bakpoeder) in een kom.
  • In een andere kom meng je de natte ingrediënten (ei, Griekse yoghurt, vanille extract, melk, honing en olie of gesmolten boter) goed door elkaar.
  • Daarna doe je de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng je dit door elkaar.
  • Bij muffins is het niet de bedoeling een glad beslag te krijgen dus meng dit grof door elkaar - er mogen nog best wat klontjes inzitten.
  • Schep daarna de blauwe bessen door het beslag. Wanneer je blauwe bessen uit de vriezer gebruikt laat ze dan niet ontdooien (dan wordt je beslag paars) maar schep ze bevroren voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel de muffin vormpjes over een muffin bakvorm of vet de vorm in. Verdeel met een lepel (het handigste is een ijsschep) het beslag over de vormpjes.
  • Verdeel eventueel nog een paar blauwe bessen over de bovenkant van de muffins.
  • Schuif de muffins in de oven en bak ze in ongeveer 20 tot 25 minuten mooi goudbruin.
  • Haal ze voorzichtig uit de oven en laat ze rustig afkoelen voor je ze uit de bakvorm haalt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 196kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwitten: 5g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.