Ga terug
+ servings
Satésaus

Zelf satésaus maken

Het lekkerste recept voor zelfgemaakte satésaus.
4.30 van 233 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 grote kom (voldoende voor 4-6 personen)

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • theelepel sambal
  • 1 theelepel geraspte verse gember

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Rasp de gember en deze samen met de andere ingrediënten in een steelpannetje op laag tot middelhoog vuur.
  • Kook de saus in tot je een mooie lobbige satésaus hebt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1177kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 24g | Vetten: 118g | Verzadigd vet: 82g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.