Go Back
+ servings

Asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei

Lekker en écht makkelijk recept voor asperges met snelle hollandaisesaus, ham en ei
4.06 van 17 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo witte asperges
  • 200 gram (flinterdunne) beenham (gesneden)
  • 4 eieren (middel)
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
Voor de Hollandaisesaus
  • 125 gram roomboter
  • 2 eidooiers
  • citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil de asperges en snijd het kontje eraf (ongeveer 2 cm). Breng water met een snuf zout in een ruime pan (de asperges moeten er immers in passen) aan de kook.
  • Zodra het water kookt doe je de asperges erin en kook je ze 5-7 minuten.
  • Zet daarna het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het kookvocht. Haal ze daarna uit de pan en laat ze even uitlekken op een theedoek of keukenpapier.
  • Terwijl de asperges koken, kook je de eieren zoals jij ze lekker vindt. Doe de eieren in kokend water met een snuf zout en kook ze 3 minuten voor een zacht ei, 5 minuten voor half zacht en 7 minuten voor hardgekookt.
  • Tegelijkertijd maak je ook de hollandaisesaus. Smelt hiervoor de roomboter in een steelpannetje of in de magnetron.
  • Doe de gesmolten roomboter in een klein kannetje of bekertje met een schenktuit. De eidooiers doe je in een hoge beker met 1 eetlepel water en een paar druppels citroensap naar smaak.
  • Doe de staafmixer in de hoge beker en zet hem aan. Giet in een langzame, dunne straal de gesmolten boter erdoor terwijl je de staafmixer op een constante snelheid laat draaien.
  • Op een gegeven moment merk je dat de saus dikker begint te worden en dan is de hollandaisesaus klaar, zo simpel is het. Breng de saus vervolgens op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de asperges en de ham over twee borden. Giet de hollandaisesaus over de asperges. Snijd de helft van de eieren in kleine blokjes en de andere helft in partjes. De partjes verdeel je over de borden en kleine blokjes ei weer over de asperges. Sprenkel er tot slot nog wat fijngesneden peterselie over en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 802kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 38g | Vetten: 66g | Verzadigd vet: 38g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.