Ga terug
+ servings
Platbrood (Lavas)

Platbrood (Lavash)

Platbrood (Lavash) | Met maar 4 (!) ingrediënten
4.58 van 68 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 375 gram bloem
  • 250 ml heet water
  • ½ eetlepel zout
  • olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe het zout in het hete water en zorg dat het zout helemaal is opgelost.
  • Voeg dan beetje bij beetje het water toe aan de bloem terwijl je dit tot een compacte deegbal kneed. Het is even flink kneden en het deeg moet niet meer aan je vinger plakken als dit het wel doet voeg dan wat meer bloem of water toe. Vorm het deeg tot slot tot een bol.
  • Vet een ruime kom in met wat olijfolie en leg hierin de bol van deeg. Even de bol omdraaien zodat beide kanten goed bedekt zijn met olijfolie (dan krijg je straks de bol makkelijk uit de kom).
  • Dek de kom af met een natte theedoek en laat dit ongeveer 30 minuten even op het aanrecht staan.
  • Verdeel het deeg dan in gelijke delen ter groot van een limoen. Rol het deeg met een deegrol uit tot een ronde dunne lap (zorg wel dat de lap niet groter wordt dan de pan waarin je deze straks gaat bakken).
  • Verhit een pan op het vuur zonder olie of boter en bak hierin het brood om en om gaar (je ziet het “witter” worden van kleur en er komen kleine bruine vlekjes op zoals op de foto). Leg op een bord, besprenkel met een paar druppeltjes water en dek af met een droge theedoek om ze warm te houden. Herhaal dit tot het deeg op is.
  • Je kunt het brood direct eten. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 137kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 4g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.