Ga terug
+ servings
Makreelsalade

Makreelsalade

Makreelsalade met slechts 5 (!) ingrediënten, lekker bij de borrel of voor de lunch op brood.
4.37 van 165 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 bakje makreelsalade

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram makreelfilet op zonnebloemolie
  • 2 augurkjes
  • 1 rode ui (kleine)
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper, zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper het uitje fijn en snijd de augurkjes in kleine blokjes.
  • Open het blikje makreelfilet en laat deze uitlekken zodat het meeste olie weg is. Doe dit vervolgens in een kommetje. Voeg hier het versnipperde uitje en de augurkjes in blokjes aan toe. Meng goed door elkaar en voeg 1 eetlepel Griekse yoghurt en 1 eetlepel mayonaise toe.
  • Breng het geheel vervolgens op smaak met peper & zout. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 521kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 28g | Vetten: 39g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.