Knoflooksaus
Zelfgemaakte knoflooksaus. Helemaal niet moeilijk om te maken, maar... eenmaal gemaakt dan wil je eigenlijk niet meer anders. Het LEKKERSTE recept.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 10 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 1 flinke kom knoflooksaus
200 gram crème fraîche 4 eetlepels mayonaise 2 of 3 tenen knoflook 1½ theelepel citroensap 2 theelepels peterselie (vers - fijngesneden) 2 theelepels bieslook (vers - fijngesneden) 1 theelepel suiker zout & zwarte peper
Neem een ruime kom en doe hier het citroensap en de suiker in. Meng goed door elkaar.
Pers de knoflooktenen uit en voeg aan de suiker en citroensap toe. Begin met 2-3 teentjes knoflook, voeg later naar smaak eventueel meer toe.
Voeg de mayonaise en de crème fraîche toe. Goed doorroeren en doe de verse kruiden erbij. Meng en breng op smaak met peper en zout.
Proef en voeg eventueel extra knoflook toe.
Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!
Calorieën: 801 kcal | Koolhydraten: 12 g | Eiwitten: 5 g | Vetten: 83 g | Verzadigd vet: 29 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.