Ga terug
+ servings
Knoflooksaus (zelfgemaakte)

Knoflooksaus

Zelfgemaakte knoflooksaus. Helemaal niet moeilijk om te maken, maar... eenmaal gemaakt dan wil je eigenlijk niet meer anders. Het LEKKERSTE recept.
4.36 van 389 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke kom knoflooksaus

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram crème fraîche
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 of 3 tenen knoflook
  • theelepel citroensap
  • 2 theelepels peterselie (vers - fijngesneden)
  • 2 theelepels bieslook (vers - fijngesneden)
  • 1 theelepel suiker
  • zout & zwarte peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Neem een ruime kom en doe hier het citroensap en de suiker in. Meng goed door elkaar.
  • Pers de knoflooktenen uit en voeg aan de suiker en citroensap toe. Begin met 2-3 teentjes knoflook, voeg later naar smaak eventueel meer toe.
  • Voeg de mayonaise en de crème fraîche toe. Goed doorroeren en doe de verse kruiden erbij. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  • Proef en voeg eventueel extra knoflook toe.
  • Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 801kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 5g | Vetten: 83g | Verzadigd vet: 29g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.