Zelfgemaakte eiersalade
De allerlekkerste eiersalade maak je zelf. Deze makkelijke eiersalade om zelf te maken geeft je het recept voor DE LEKKERSTE eiersalade.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 1 bakje eiersalade (250 gram)
4 eieren (middel) 2 eetlepels mayonaise 1½ eetlepel bieslook (fijngesneden) 1 theelepel mosterd (bijvoorbeeld fijne Franse mosterd zoals Dijon) ½ theelepel kerriepoeder (versgemalen) zwarte peper & zout ter garnering eventueel wat tuinkers of wat extra fijngesneden bieslook.
Breng wat water met een flinke snuf zout aan de kook.
Zodra het water kookt voeg je de eieren toe en kook je ze in ca. 7 -8 minuten hard.
Na het koken doe je ze direct onder de koude kraan om ze even te laten schrikken en daarna kun je ze pellen.
Laat de eieren even afkoelen voor je verder gaat met het maken van de salade.
Doe de gepelde eieren in een diep bord of een kom en prak ze met een vork fijn.
Voeg dan de mayonaise, mosterd, bieslook & kerriepoeder toe.
Proef en breng het geheel op smaak met wat (versgemalen) zwarte peper & zout.
Garneer eventueel met een beetje tuinkers of wat fijngesneden bieslook. Eet smakelijk!
Calorieën: 457 kcal | Koolhydraten: 4 g | Eiwitten: 23 g | Vetten: 38 g | Verzadigd vet: 9 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.