300grampasta(naar keuze zoals fusilli of penne bijvoorbeeld)
300gramkipfilet
125gramcherrytomaat
100gramzongedroogde tomaten op olie
150mlkookroom
100mlwater
25gramgeraspte kaas (+ extra voor het serveren)
2tenenknoflook
1ui
2theelepelsgedroogde basilicum
olijfolie, paprikapoeder, chiliflakes peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Kook de pasta beetgaar in een pan met water en een snuf zout.
Snipper ondertussen het uitje en snijd de knoflook fijn.
Snijd de kipfilet in stukjes en de cherrytomaat in partjes.
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit het uitje en de knoflook even aan.
Doe de kip in de pan en bak deze gaar. Kruid de kip met de gedroogde basilicum, een snuf chiliflakes en peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd ze fijn.
Voeg ze toe aan de kip wanneer deze bijna gaar is en bak even mee.
Voeg dan de kookroom, het water en de geraspte kaaskaas toe. Kook dit iets in en breng verder op smaak (indien nodig) met peper en zout.
Zodra de pasta beetgaar gekookt is en de kip en saus gaar/ klaar zijn, schep je de pasta door de saus.
Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met gerapste kaas, de partjes cherrytomaat en verscheur een paar blaadjes verse basilicum voor erover. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.