1xrecept pindasaus of kant-en-klare gado gado saus (hoeveelheid naar eigen smaak)
Marinade tempeh
1eetlepelpindakaas
1eetlepelketjap manis
½eetlepellichte sojasaus
1theelepelsesamolie
½theelepelkorianderpoeder
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Meng alles voor de marinade van de tempeh.
Snijd de tempeh in dunne plakken en marineer het door de marinade erover te smeren. Laat dit minimaal een uurtje intrekken.
Kook de rijst volgende gebruiksaanwijzing als ook de gado gado of pindasaus.
Breng een ruime pan water met een snuf zout aan de kook.
Schil de wortels en snijd in dunne plakjes (gebruik hiervoor eventueel een mandoline).
Snijd de kontjes van van de sperziebonen en halveer indien nodig.
Kook de sperziebonen en vervolgens de wortel beetgaar in de pan met water en een snuf zout.
Doe ruim olie in een steelpan en bak de tempeh om en om knapperig. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
Neem een diep bord of ruime kom en verdeel hierover de rijst, wortel, tempeh, taugé, edamame, cassave, gekookt ei (in partjes), sperziebonen en tot slot de gado gado of pindasaus.
Serveer de gado gado lauwwarm. Eventueel ter decoratie kun je nog wat sesamzaadjes op de sperziebonen doen. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.