Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Schil en rasp de wortels fijn. Hak de pecannoten of walnoten grof. Bedek de bakvorm met bakpapier.
In een ruime kom doe je de eieren, zonnebloemolie, basterdsuiker en vanille extract. Meng dit goed door elkaar.
Voeg dan de (gezeefde) bloem beetje bij beetje toe terwijl je alles goed door elkaar blijft roeren.
Vervolgens voeg je de bakpoeder, een snuf zout, gember en de kruiden toe aan het beslag en ook dit meng je goed door.
Tot slot voeg je de geraspte wortel en een deel (50 gram) van de gehakte walnoten of pecannoten toe. Zorg dat je een goed egaal mengsel hebt en verdeel dit over de bakvorm.
Zet het geheel in de oven voor ongeveer 30-45 minuten tot de cake gaar is. Dit kun je eenvoudig controleren door er een satéprikker in te steken en als deze er schoon uitkomt is de carrot cake gaar.
Laat de cake vervolgens op een ovenrek of koelrooster goed afkoelen.
Als de carrot cake goed afgekoeld is kun je de frosting maken. Dit doe je door de roomkaas, poedersuiker en een paar druppels citroensap te mengen.
Verdeel de frosting over de carrot cake en strooi hier de laatste 20 gram gehakte walnoten of pecannoten overheen.
De cake snijd je vervolgens in 6 grote vierkanten of 12 middelgrote rechthoeken. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.