Ga terug
+ servings
Mini pavlova met lemon curd

Mini pavlova met lemon curd

Mini pavlova met lemon curd (schuimbakjes met lemon curd).
4.29 van 7 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 16 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 4 eiwitten
  • 10 gram maizena
  • lemon curd

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 100 graden boven- en onderwarmte.
  • Klop het eiwit bijna stijf en voeg dan de kristalsuiker toe. Klop het eiwit vervolgens helemaal stijf.
  • Meng de poedersuiker en de maizena door elkaar en schep dit voorzichtig door het eiwit.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en vul de spuitzak met het eiwit.
  • Spuit vervolgens de bakjes op het bakpapier. Spuit eerst een dicht rondje en daarna de "wanden" van het bakje erop.
  • Zet de bakplaat met bakjes in de oven en bak de mini pavlova's in ca. 1½-2 uur en laat ze vervolgens afkoelen. 
  • Als de bakjes helemaal zijn afgekoeld vul je ze met ongeveer een halve eetlepel lemon curd per bakje. Eet smakelijk en fijn Pasen!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 74kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.