Mini pavlova met lemon curd
Mini pavlova met lemon curd (schuimbakjes met lemon curd).
Voorbereiding: 20 minuten minuten Bereidingstijd: 2 uur uur Totale tijd: 2 uur uur 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
125 gram kristalsuiker 125 gram poedersuiker 4 eiwitten 10 gram maizena lemon curd
Verwarm de oven voor op 100 graden boven- en onderwarmte.
Klop het eiwit bijna stijf en voeg dan de kristalsuiker toe. Klop het eiwit vervolgens helemaal stijf.
Meng de poedersuiker en de maizena door elkaar en schep dit voorzichtig door het eiwit.
Bedek een bakplaat met bakpapier en vul de spuitzak met het eiwit.
Spuit vervolgens de bakjes op het bakpapier. Spuit eerst een dicht rondje en daarna de "wanden" van het bakje erop.
Zet de bakplaat met bakjes in de oven en bak de mini pavlova's in ca. 1½-2 uur en laat ze vervolgens afkoelen.
Als de bakjes helemaal zijn afgekoeld vul je ze met ongeveer een halve eetlepel lemon curd per bakje. Eet smakelijk en fijn Pasen!
Calorieën: 74 kcal | Koolhydraten: 18 g | Eiwitten: 1 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.