Ga terug
+ servings
Kip korma

Kip korma

Kip korma, een milde romige Indiase curry met kip
4.34 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram kipdijfilet
  • 250 gram Betsie's geitenyoghurt-moment
  • 200 ml kokosmelk
  • 15 gram amandelschaafsel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • ½ rode peper
  • 3 theelepels garam masala
  • 1 theelepel gember (geraspt - vers)
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de kipdijfilet in stukjes en doe deze in een ruime (liefst afsluitbare) kom.
  • Snijd de rode peper in halve ringen en verwijder eventueel de zaadjes (dan wordt het gerecht iets minder pittig). Doe dit in de kom bij de kip.
  • Snipper het uitje, snijd de knoflooktenen fijn en doe dit samen met de verse gember, garam masala en Betsie's geitenyoghurt-moment bij de kip. 
  • Schep het geheel goed om, dek de kom af en laat dit vervolgens minimaal 2-3 uur of een nachtje marineren.
  • Na het marineren neem je een ruime koekenpan en doe hier de de kip korma samen met de kokosmelk in.
  • Roer dit goed door, breng op hoog vuur aan de kook en zodra het kookt zet je het vuur zachter en doe je de deksel op de pan.
  • Laat de kip korma nu 15 minuten rustig pruttelen.
  • Rooster ondertussen heel kort het amandelschaafsel in een andere (droge) koekenpan.
  • Haal na 15 minuten de deksel van de pan en laat de kip korma nu inkoken tot de gewenste dikte. Zet het vuur eventueel wat hoger hiervoor.
  • Breng de kip korma op smaak met peper en zout.
  • Serveer de kip korma met naanbrood, rijst en groene groenten of een frisse salade. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 24g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.