Neem een kommetje en doe hier de lauwwarme melk in samen met de suiker en de gist. Meng even door elkaar en laat dit een paar minuten staan.
In een ruime kom doe je de bloem, 1 eetlepel Griekse yoghurt, 1 ei en 1 eidooier en hierbij giet je het gistmengsel. Kneed dit vervolgens met de hand of in de keukenmachine tot een soepel deeg.
Kneed als laatste 2 eetlepels van de roomboter en het zout erdoor.
Maak de ruime kom schoon, doe een beetje zonnebloemolie in de kom en leg de bol deeg hierin. Draai de bol om zodat deze aan alle kanten voorzien is van een dun laagje olie en het deeg niet aan de kom blijft plakken. Dek de kom af en laat dit nu 45-60 minuten rijzen.
Hierna verdeel je het deeg in 12 stukken en rol hier lang slierten van die je iets plat drukt (denk aan tagliatelle maar dan iets dikkere slierten).
Neem de worstjes en voorzie ze met een kwastje van een dun laagje mosterd.
Rol het deeg om de worstjes en druk het deeg bij de uiteinde goed aan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat het deeg nu weer 45 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Kluts nu het laatste eitje en bestrijk hiermee de broodjes vlak voor ze de oven in gaan.
Bak de broodjes af in ongeveer 15 tot 20 minuten.
Smelt ondertussen 2 eetlepels boter terwijl de broodjes in de oven zitten.
Zodra de broodjes uit de oven komen bestrijk je ze met de gesmolten boter en verdeel je nog er naar smaak een beetje sesamzaad over. Even laten afkoelen en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.