Go Back
+ servings

Hotdog in een broodje

Een hotdog opgerold in een broodje, super lekker en makkelijk recept.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 12 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram bloem
  • 100 ml melk (lauwwarm)
  • 2 eetlepels roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 4 gram gist (droge gist)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren (middel)
  • 1 eidooier
  • sesamzaad, mosterd (dijon)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Neem een kommetje en doe hier de lauwwarme melk in samen met de suiker en de gist. Meng even door elkaar en laat dit een paar minuten staan.
  • In een ruime kom doe je de bloem, 1 eetlepel Griekse yoghurt, 1 ei en 1 eidooier en hierbij giet je het gistmengsel. Kneed dit vervolgens met de hand of in de keukenmachine tot een soepel deeg.
  • Kneed als laatste de roomboter en het zout erdoor.
  • Maak de ruime kom schoon, doe een beetje zonnebloemolie in de kom en leg de bol deeg hierin. Draai de bol om zodat deze aan alle kanten voorzien is van een dun laagje olie en het deeg niet aan de kom blijft plakken. Dek de kom af en laat dit nu 45-60 minuten rijzen.
  • Hierna verdeel je het deeg in 12 stukken en rol hier lang slierten van die je iets plat drukt (denk aan tagliatelle maar dan iets dikkere slierten).
  • Neem de worstjes en voorzie ze met een kwastje van een dun laagje mosterd.
  • Rol het deeg om de worstjes en druk het deeg bij de uiteinde goed aan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat het deeg nu weer 45 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  • Kluts nu het laatste eitje en bestrijk hiermee de broodjes vlak voor ze de oven in gaan.
  • Bak de broodjes af in ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Smelt ondertussen 2 eetlepels boter terwijl de broodjes in de oven zitten.
  • Zodra de broodjes uit de oven komen bestrijk je ze met de gesmolten boter en verdeel je nog er naar smaak een beetje sesamzaad over. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 132kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwitten: 4g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 2g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.