Salade met peer, blauwe kaas en pecannoten
Een klassieke combinatie in een salade: peer, blauwe kaas en pecannoten.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Voor de salade
75 gram sla 50 gram gorgonzola 1 peer 1 handje pecannoten citroensap Voor de vinaigrette
2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel azijn ½ eetlepel honing ½ eetlepel gembersiroop
Was de peer. Snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Sprenkel een beetje citroensap over de peer om verkleuring tegen te gaan.
Verdeel de salade over een ruim bord en verdeel hierover de peer.
Snijd de gorgonzola in grove stukken en hak de pecannoten ook grof.
Verdeel dit vervolgens ook over de salade.
Maak de vinaigrette en verdeel dit naar smaak over de salade. Eet smakelijk!
* Voldoende voor 4 personen als bijgerecht
Calorieën: 204 kcal | Koolhydraten: 11 g | Eiwitten: 4 g | Vetten: 16 g | Verzadigd vet: 4 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.