Ga terug
+ servings

Oliebollen recept

Zelf de lekkerste, ouderwetse oliebollen maken. Makkelijk recept met tips!
4.17 van 31 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 25 oliebollen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 ml volle melk (lauwwarm)
  • 500 gram tarwebloem
  • 1 ei
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • snuf zout
  • zonnebloemolie om in te bakken

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng de lauwwarme melk met suiker en de gist en laat dit een paar minuutjes staan tot het gaat schuimen.
  • Mix met een handmixer met deeghaken of in een keukenmachine vervolgens de melk met de bloem, het eitje, de citroenrasp en als laatste een snuf zout tot een glad beslag.
  • Dek de kom af met huishoudfolie en een licht vochtige theedoek. Zet op een warme plek en laat het minimaal 1 uur rijzen.
  • Verwarm de olie in de frituur of in een ruime (braad)pan tot 180 graden.
  • Schep met twee eetlepels of een ijsschep wat beslag uit de kom en bak de oliebollen in porties in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat even uitlekken op een paar velletjes keukenpapier.
  • Bestrooi ze voor serveren met poedersuiker en eet smakelijk!

handig om te weten:

* Met dit recept kun je ongeveer 20-25 oliebollen maken.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 94kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.