Ga terug
+ servings
Oliebollen bassisrecept

Oliebollen recept

Makkelijk recept voor de lekkerste oliebollen. Klassieke naturel oliebollen recept inclusief tips zodat ze niet meer kunnen mislukken.
4.22 van 51 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rijzen beslag: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Hoeveelheid: 15 oliebollen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 ml volle melk (lauwwarm)
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 500 gram bloem
  • 25 gram suiker
  • 7 gram zout
  • zonnebloemolie om in te bakken
Poedersuiker ter decoratie

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Meng de lauwwarme melk met suiker en gist en laat dit een paar minuutjes staan tot het gaat schuimen.
    • Mix met een handmixer met deeghaken of in een keukenmachine vervolgens de melk met de bloem, suiker en als laatste het zout tot een glad beslag.
    • Dek de kom af met huishoudfolie en een licht vochtige theedoek. Zet op een warme plek en laat het minimaal 1 uur rijzen.
    • Verwarm de olie in de frituur of in een ruime (braad)pan tot 180 graden.
    • Schep met twee eetlepels of een ijsschep wat beslag uit de kom en bak de oliebollen in porties in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
    • Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat even uitlekken op een paar velletjes keukenpapier.
    • Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker en eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Met dit recept kun je ongeveer 15-20 oliebollen maken. Uiteraard afhankelijk van hoe groot of hoe klein je ze maakt.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 148kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 5g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.