Oliebollen recept
Makkelijk recept voor de lekkerste oliebollen. Klassieke naturel oliebollen recept inclusief tips zodat ze niet meer kunnen mislukken.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 1 uur uur 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 15 oliebollen*
500 ml volle melk (lauwwarm) 1 zakje gedroogde gist (7 gram) 500 gram bloem 25 gram suiker 7 gram zout zonnebloemolie om in te bakken Poedersuiker ter decoratie
Meng de lauwwarme melk met suiker en gist en laat dit een paar minuutjes staan tot het gaat schuimen.
Mix met een handmixer met deeghaken of in een keukenmachine vervolgens de melk met de bloem, suiker en als laatste het zout tot een glad beslag.
Dek de kom af met huishoudfolie en een licht vochtige theedoek. Zet op een warme plek en laat het minimaal 1 uur rijzen.
Verwarm de olie in de frituur of in een ruime (braad)pan tot 180 graden.
Schep met twee eetlepels of een ijsschep wat beslag uit de kom en bak de oliebollen in porties in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat even uitlekken op een paar velletjes keukenpapier.
Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker en eet smakelijk!
* Met dit recept kun je ongeveer 15-20 oliebollen maken. Uiteraard afhankelijk van hoe groot of hoe klein je ze maakt.
Calorieën: 148 kcal | Koolhydraten: 29 g | Eiwitten: 5 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.