Meng de lauwwarme melk met suiker en de gist en laat dit een paar minuutjes staan tot het gaat schuimen.
Mix met een handmixer met deeghaken of in een keukenmachine vervolgens de melk met de bloem, het eitje, de citroenrasp en als laatste een snuf zout tot een glad beslag.
Dek de kom af met huishoudfolie en een licht vochtige theedoek. Zet op een warme plek en laat het minimaal 1 uur rijzen.
Verwarm de olie in de frituur of in een ruime (braad)pan tot 180 graden.
Schep met twee eetlepels of een ijsschep wat beslag uit de kom en bak de oliebollen in porties in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat even uitlekken op een paar velletjes keukenpapier.
Bestrooi ze voor serveren met poedersuiker en eet smakelijk!
handig om te weten:
* Met dit recept kun je ongeveer 20-25 oliebollen maken.