Ga terug
+ servings
Cranberrysaus maken

Cranberrysaus

Zelf cranberrysaus maken, super lekker en heel makkelijk.
4 van 34 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke pot saus

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram cranberries (vers of diepvries)
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 3 stokjes kaneel
  • 200 gram suiker

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten in een steelpannetje met dikke bodem.
  • Breng het geheel aan de kook en je hoort de cranberries vanzelf open 'poppen'. Roer de saus af en toe even door.
  • Zodra vrijwel alle cranberries open zijn verwijder je de stokjes kaneel uit de saus.
  • Pureer met een staafmixer het geheel tot een gladde saus en kook, indien nodig, de saus in tot de gewenste dikte. Giet in een glazen pot en laat het volledig afkoelen.

handig om te weten:

Bewaartip: de cranberrysaus kun je afgesloten in een glazen pot een behoorlijke tijd bewaren in de koelkast.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1058kcal | Koolhydraten: 259g | Eiwitten: 3g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.