Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte en haal ongeveer een klein uurtje van te voren de lamsrack alvast uit de koelkast zodat hij op temperatuur kan komen.
Hak de tijm, de rozemarijn, de saliebladeren en de peterselie fijn. Snij de knoflook fijn.
Meng de kruiden, citroensap en de knoflook door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
Verhit een klontje roomboter in een koekenpan en bak de lamsrack aan beide kanten even kort aan.
Leg de lamsrack in een ovenschaal en smelt 50 gram boter.
Giet de boter, beetje bij beetje, bij het kruidenmengsel. Roer alles goed door elkaar.
Schep als laatste de panko erdoor en smeer dan de bolle kant van de lamsrack in met het kruidenmengsel.
Steek de kernthemometer in de lamsrack en bak hem in ca. 20-30 minuten rosé. De lamsrack is goed als de kerntemperatuur 52 graden is. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Het is een beetje afhankelijk van het formaat van het lamsrack voor hoeveel personen dit gerecht is. Het lamsrack dat ik heb bereid bestond uit 8 kleine ribbetjes, 4 ribbetjes per persoon dus. Als je lamsrack groter is, je kleine eters aan tafel hebt of veel bijgerechten serveert is het voor meer personen voldoende.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.