Snipper het uitje. Doe een klontje roomboter in een steelpan en fruit het uitje rustig aan.
Voeg dan de bouillon, foelie, tijm, citroensap en zwarte peper naar smaak toe en breng dit aan de kook.
Zodra het kookt voeg je de kipfilet toe en kook je deze in ca. 15 minuten gaar.
Haal de kip uit de bouillon.
Giet de bouillon door een vergiet en vang de bouillon op in een maatbeker. Vul dit aan tot 500 ml met water.
Laat de kip en bouillon afkoelen. Pluk de afkoelde kip in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor en bak daarin de pasteibakjes zoals aangegeven op de verpakking.
Nu gaan we de roux maken. Doe 50 gram roomboter in een pan op laag vuur en laat dit smelten.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe en bak dit kort tot het gaat schiften/ zweten.
Al roerend met een garde voeg je beetje bij beetje de bouillon toe tot je een gladde saus hebt.
Doe de champignons, kip, peterselie en de kookroom er door. Breng op smaak met peper en zout en kook dit even in tot de champignons gaar zijn je ragout de gewenste dikte heeft.
Daarna is het tijd om de pasteibakjes te vullen met de ragout en garneer met het dekseltje en wat extra peterselie. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.