Verwarm ondertussen ook de grillstand van de oven voor (180 graden).
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met de shoarmakruiden en een halve eetlepel olijfolie. Even apart zetten en laten intrekken.
Doe een beetje olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelblokjes op. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Bak de aardappeltjes tot ze gaar en iets krokant zijn, verdeel ze over de bodem van een ruime ovenschaal en zet even apart.
Ondertussen was en snijd je de groenten ook alvast: snijd de tomaat in blokjes, de rode ui in halve maantjes, de knoflook fijn en de halve komkommer in blokjes.
Zodra de aardappels klaar zijn doe je de stukjes kipfilet in de pan (voeg eventueel een klein beetje extra olie toe) samen met de fijngesneden knoflook.
Bak de kip tot deze gaar is en verdeel dit samen met de blokjes tomaat, rode ui, komkommer en ijsbergsla over de aardappeltjes in de ovenschaal.
Verdeel er tot slot wat geraspte kaas over en zet het geheel even in de oven tot de kaas gesmolten is.
Je kunt er ook voor kiezen de groenten pas na de oventijd toe te voegen, dan blijven ze lekker knapperig.
Verdeel er tot slot wat zelfgemaakte knoflooksaus over of serveer deze erbij en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.