Ga terug
+ servings
Kiprollade maken gevuld met roomkaas, pesto en prosciutto

Kiprollade maken gevuld met roomkaas, pesto en prosciutto

Kiprollade maken gevuld met roomkaas, pesto en prosciutto. Een makkelijk stap-voor-stap recept hoe je zelf je eigen kiprollade kunt maken.
4.54 van 30 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 600 gram kipfilets
  • 70 gram prosciutto
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels groene pesto
  • roomboter, (olijf)olie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de kipfilet voorzichtig aan de zijkant in tot je de kipfilet helemaal kunt openklappen. Herhaal dit met de alle kipfilets.
  • Leg de kipfilet op een snijplank en bedek de bovenkant met een stukje plastic folie.
  • Sla vervolgens de kipfilet zo dun en plat mogelijk (zie ook onderstaande foto voor de dikte). Herhaal dit met alle kipfilets.
  • Neem een groot stuk huishoudfolie en leg dit op het aanrecht. Verdeel hier de kipfilet over zodat je een rechthoekige lap krijgt.
  • Probeer de kip zo dicht mogelijk tegen elkaar aan te leggen en probeer hierbij niet te overlappen.
    Kleine gaatjes zijn geen ramp, maar probeer ze zoveel mogelijk te voorkomen voor een mooie, dichte kiprollade.
  • Leg vervolgens de prosciutto op de filet, daarover smeer je een lekkere dikke laag roomkaas en tot slot de groene pesto.
  • Rol vervolgens de kipfilet zo strak mogelijk op. Draai eventueel de zijkanten waar de uiteinden van het huishoudfolie komen nog even rond. Je wilt een zo compact mogelijk, strakke kiprollade krijgen.
    Vul de kiprollade met prosciutto, roomkaas en pesto
  • Leg de kiprollade nu een nachtje in de koelkast zodat hij vorm kan krijgen.
    Kiprollade oprollen in huishoudfolie
  • Haal de kiprollade de volgende dag uit de koelkast en verwijder voorzichtig de huishoudfolie.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Knoop nu de rollade in met keukentouw (een voorbeeld kun je hiervan vinden op de foto bovenin dit artikel).
  • Verhit een lekkere klont roomboter in de pan met een beetje (olijf)olie.
  • Bestrooi de kiprollade met peper en zout en braad hem vervolgens rondom aan.
  • Doe de rollade vervolgens in een ovenschaal.
  • Verdeel hierover 2 klontjes roomboter en zet hem vervolgens in de ovenschaal in de oven.
  • Braad de kiprollade in ongeveer 45-60 minuten gaar.
    Tussendoor kun je het vet een paar keer over de rollade scheppen voor een extra mals resultaat.
  • De kiprollade moet een kerntemperatuur hebben van 70-72 graden dan is hij perfect. Mocht je zo'n temperatuur meter hebben - gebruik hem dan zeker :-)
  • Laat de kiprollade even een paar minuten staan voor je hem gaat aansnijden en verwijder het keukentouw. Eet smakelijk en fijne dagen!

handig om te weten:

* Dit recept is voldoende voor 3 - 4 personen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 453kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 51g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.