Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Doe de eieren en de eidooiers in een ruime kom of keukenmachine samen met de suiker en klop ze vervolgens ongeveer 5 minuten op tot je een luchtige en wit gele massa hebt.
Ondertussen smelt je de boter, chocolade en een paar druppels vanille extract au-bain-marie of in de magnetron.
Als de boter en chocolade gesmolten zijn, haal je deze van het vuur en spatel je beetje bij beetje voorzichtig het ei en suiker mengsel erdoor.
Tot slot spatel je de bloem en baking soda erdoor tot je een mooi, lobbig beslag hebt.
Vet de ramekins in met een beetje boter en bedek het bakje met een beetje cacaopoeder zodat je de cake er makkelijk uit krijgt na het bakken. Ik gebruik expres cacaopoeder hiervoor omdat bloem een wittige waas kan achterlaten op het cakeje.
Zet de ramekins vervolgens in de oven voor ongeveer 13-14 minuten. Haal ze daarna uit de oven en leg een schaaltje op de ramekin, draai om en het cakeje stort je op deze manier op het schaaltje.
Serveer met een beetje poedersuiker, een bolletje vanille-ijs erbij, een toefje slagroom of wat rood fruit. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Tip: druk, voor de lava cake in de oven gaat, een beetje pure chocolade in het midden voor een extra mooi lava effect
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.