Rol het croissantdeeg uit en druk de randjes goed aan zodat er een mooie lap deeg ontstaat.
Meng de zachte roomboter met de maizena, kaneel en de lichtbruine basterdsuiker.
Smeer het croissantdeeg in met het botermengsel.
Hak de pecannoten grof en verdeel deze ook over het croissantdeeg.
Rol het croissantdeeg weer op en probeer de naad met je vingers een beetje dicht te knijpen.
Snij de rol deeg met een scherp mes in kleine plakjes. Uit een rol croissantdeeg kun je circa 14 kleine cinnamon rolls halen (of 7 grote als je hem verticaal oprolt).
Neem een metalen bakvorm of springvorm welke in de hetelucht friteuse past en vet deze in of bedek hem met bakpapier.
Verwarm ondertussen de hetelucht friteuse voor op 180 graden.
Leg hierop de cinnamon rolls en hou een paar centimeter vrij ertussen. Bak de cinnamon rolls in ca. 7 tot 8 minuten goudbruin af.
Laat de broodjes iets afkoelen en maak ondertussen de frosting door de poedersuiker te mengen met een halve of 1 eetlepel melk tot het vloeibaar is als yoghurt. Druppel dit over de cinnamon rolls. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.