Ga terug
+ servings
Quiche spinazie en gorgonzola

Quiche spinazie en gorgonzola

Makkelijk recept voor een heerlijke vegetarische quiche spinazie en gorgonzola. Een lekkere vulling van spinazie en gorgonzola, lekker!
4.37 van 36 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 8 puntjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 x het recept voor een quichebodem
  • of 5 plakjes ontdooide hartige taartdeeg
  • 250 gram spinazie (vers)
  • 100 gram crème fraîche
  • 75 gram gorgonzola dolce (milde gorgonzola)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 50 ml kookroom
  • 3 eieren (middel)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Maak de quichebodem zoals in dit recept beschreven of laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien en bedek daarmee de ingevette quichevorm.
  • Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even aan.
  • Voeg handje voor handje de spinazie toe en bak dit tot de spinazie goed geslonken is.
  • Doe de spinazie in een vergiet en druk dit met een lepel aan zodat je spinazie straks zo droog mogelijk in de quiche gaat.
  • In een kom kluts je de eieren met de crème fraîche, Parmezaanse kaas, kookroom en peper en zout naar smaak.
  • Verdeel de spinazie en de gorgonzola dolce in blokjes over de bodem van de quiche en giet hierover het eimengsel.
  • Schuif de quiche de oven in, verlaag de temperatuur naar 180 graden en bak hem in circa 30-40 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 11g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.