Hoeveelheid: 1hele beenham (voldoende voor 2-3 personen)
Wat heb je nodig (ingrediënten):
1beenham(ca. 500 gram)
2teentjesknoflook
3eetlepelshoning
1½eetlepelgrove mosterd
2takjestijm
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Haal de beenham voor dat je hem gaat bereiden alvast uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Maak met een scherp mes rondom inkepingen in de beenham zodat je kleine vierkantjes krijgt.
Snijd 2 teentjes knoflook fijn en doe deze in een kommetje met 3 eetlepels honing, 1½ eetlepel grove mosterd en ris de blaadjes van 2 takjes tijm. Meng dit goed door elkaar en verdeel dit rondom over de beenham.
Doe de beenham in een ovenschaal en zet deze in de oven. Zet de oven nu op 175 graden boven- en onderwarmte.
Giet elke 15 minuten het honing mosterd sausje/ marinade over de beenham en na 45 minuten haal je de beenham uit de oven. Dek de beenham af met aluminiumfolie en laat 'm nog 5 minuten na garen voor je hem gaat aansnijden.
Snijd de beenham in dunne plakken en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.