Ga terug
+ servings
Zalm in bladerdeeg

Zalm in bladerdeeg

Zalm in bladerdeeg of lekker chique "zalm en croûte". Een makkelijk hoofdgerecht voor tijdens kerst en een echt pronkstuk voor op tafel, aanrader!
4.72 van 42 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram zalm aan 1 stuk
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 ei
  • scheutje melk
Roomkaasvulling
  • 100 gram roomkaas
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 1/2 eetlepels dille (fijngehakt)
  • 2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe alle ingrediënten voor de vulling (peper en zout naar smaak) in een keukenmachine en mix dit tot een gladde kruidenroomkaas.
  • Dep de zalm droog met een keukenpapiertje.
  • Snij de rol bladerdeeg door de midden en leg hierop de zalm. Zorg dat je aan alle kanten ongeveer 1 centimeter uitsteek van het bladerdeeg hebt.
  • Strooi peper en zout naar smaak over de zalm en verdeel vervolgens de kruidenroomkaas eroverheen.
  • Kluts het eitje met een scheutje melk en smeer de randjes van het bladerdeeg hiermee in.
  • Dek af met het andere deel van het bladerdeeg.
    Heb je een beetje bladerdeeg over? Steek met een koekvormpje leuke motiefjes en verdeel deze over de bovenkant zoals ik heb gedaan.
  • Bestrijk de bovenkant met de rest van het geklutste eitje en verdeel er naar smaak wat sesamzaad over.
  • Zet de zalm in bladerdeeg in de oven voor ongeveer 25-30 minuten tot hij mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 565kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 35g | Vetten: 32g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.