Ga terug
+ servings
Citroen cheesecake in een glaasje

Citroen cheesecake in een glaasje

Makkelijk recept voor een heerlijke toetje: citroen cheesecake in een glaasje met lemon curd.
4.24 van 59 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 glaasjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 350 gram Griekse yoghurt
  • 175 gram recept lemon curd
  • 150 gram MonChou
  • 100 gram Bastognekoeken
  • 40 gram roomboter (ongezouten)
  • 5 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanille extract

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe 100 gram Bastognekoeken in een keukenmachine en maal ze fijn. Dit kan ook met de hand door ze fijn te hakken met een groot mes of ze in een zip lock bag te doen en hier met een deegroller op te slaan. Doe de verkruimelde Bastognekoeken in een kom.
  • Smelt de boter en schep deze door de verkruimelde bastognekoeken. Verdeel dit vervolgens over de glaasjes.
  • Doe nu de Griekse yoghurt, MonChou, citroensap, vanille extract en de witte basterdsuiker in de keukenmachine of een ruime kom en mix dit goed door elkaar tot een gladde substantie. Verdeel dit vervolgens ook over de glaasjes. Zet de glaasjes (afgedekt) in de koelkast voor minimaal 1 nacht om op te stijven. 
  • Voor je de cheesecake gaat serveren verdeel je de lemon curd over de glaasje en garneer je ze met wat citroenrasp. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 556kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwitten: 13g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.