Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Schil de aardappels ondertussen en snij ze in zo dun mogelijke plakjes (gebruik hiervoor een mandoline als je die in huis hebt).
Snij de ui en de knoflook fijn.
Verhit de roomboter en fruit de ui en knoflook tot deze glazig zijn.
Meng daarna de volgende ingrediënten door elkaar: de ui, knoflook, kookroom, 75 gram Parmezaanse kaas en de tijm. Voeg naar smaak peper en zout toe (let op met het zout, de Parmezaanse kaas is al vrij zout van zichzelf).
Verdeel 1/3 van de dunne plakjes aardappel over een ovenschaal en schenk hierover 1/3 van het mengsel. Herhaal dit tot de aardappels en het mengsel op zijn.
Strooi de overige Parmezaanse kaas over de aardappels en zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 60 tot 90 minuten.
Test of de aardappels gaar zijn en als de bovenkant mooi goudbruin is, is de gratin klaar. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.