Ga terug
+ servings
Kweepeergelei

Kweepeergelei

Makkelijk recept voor de lekkerste, zelfgemaakte kweeperengelei
4.03 van 70 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 5 potjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1,5 kilo kweeperen
  • 1,5 liter water
  • 1 kilo geleisuiker
  • 3 theelepels citroensap

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Spoel de kweeperen onder de kraan goed af en verwijder eventuele beurse plekjes.
  • Verwijder het klokhuis en snijd de kweeperen in partjes (schillen hoeft niet).
  • Doe deze in een pan met dikke bodem en doe hier het water bij zodat de peren net onder water staan.
  • Kook de kweeperen vervolgens minimaal 45 minuten met de deksel op de pan tot ze zacht zijn en lekker beginnen te ruiken.
  • Zet het vuur uit, laat de deksel op de pan en laat de kweeperen minimaal een nacht zo staan.
  • Neem de volgende dag een vergiet, doe hierin een (schone) theedoek en schenk hierin het vocht welke je opvangt in een ruime bak.
  • De kweeperen zelf heb je niet meer nodig voor de rest van het recept.
  • Meet van het vocht 1 liter af en doe dit terug in de pan samen met het citroensap.
  • Voeg de geleisuiker toe en kook dit nu 10 minuten in (roer af en toe even door).
  • Schenk daarna in uitgekookte potjes*, zet deze op hun kop en laat de kweepeergelei volledig afkoelen. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Zorg ervoor dat je de potjes waarin je de jam wilt bewaren uitgekookt hebt. Dit doe je door ze in de pan met ruim water eventjes mee te koken en vervolgens uit te laten lekken op een handdoek. Zo zorg je ervoor dat de potjes steriel zijn.
De voedingswaarden zijn berekent op basis van 6 potjes.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1176kcal | Koolhydraten: 291g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.