Aardappelpuree (basisrecept + variatietips)
Makkelijk recept voor de lekkerste, romige aardappelpuree + variatietips.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
1 kilo aardappelen (iets kruimig) 200 gram crème fraîche 50 ml melk 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden) peper, zout, nootmuskaat
Schil de aardappels en snijd ze stukken.
Kook de aardappels in ruim water met een snuf zout in ca. 20 minuten gaar.
Giet af en kook ze nog enkele minuten droog zodat het meeste vocht verdampt is (des te droger de aardappels – des te luchtiger de puree).
Stamp de aardappels fijn met een stamper of gebruik een pureeknijper mocht je deze in huis hebben.
Terwijl je aan het stampen bent voeg je de melk, crème fraîche en de peterselie toe.
Breng de aardappelpuree verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Garneer eventueel met een paar blaadjes peterselie en beetje beetje olijfolie. Eet smakelijk!
Calorieën: 252 kcal | Koolhydraten: 33 g | Eiwitten: 4 g | Vetten: 10 g | Verzadigd vet: 3 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Maak dan snel én gratis een eigen account aan.