Arretjescake met kruidnoten
Makkelijk recept voor oer-Hollandse arretjescake met kruidnoten.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
100 gram roomboter 150 gram pure chocolade 75 gram kruidnoten (grof gehakt) 50 gram bruine basterdsuiker 50 gram cacaopoeder
Smelt de boter en de chocolade in een steelpannetje of in de magnetron.
Hak de kruidnoten in grove stukken.
Meng de gesmolten boter en chocolade met de basterdsuiker en de cacaopoeder.
Schep hier vervolgens de kruidnoten door.
Stort dit op een velletje bakpapier en rol dit op tot een worst (zijkanten ook even stevig dichtdraaien).
Doe de arretjescake vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast om uit te harden.
Bedek hem daarna eventueel met poedersuiker om plakvingers te voorkomen en snij de arretjescake met kruidnoten in plakjes. Eet smakelijk!
Calorieën: 180 kcal | Koolhydraten: 17 g | Eiwitten: 2 g | Vetten: 12 g | Verzadigd vet: 7 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.