Ga terug
+ servings
Arretjescake met kruidnoten

Arretjescake met kruidnoten

Makkelijk recept voor oer-Hollandse arretjescake met kruidnoten.
4.13 van 8 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 12 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram roomboter
  • 150 gram pure chocolade
  • 75 gram kruidnoten (grof gehakt)
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram cacaopoeder

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Smelt de boter en de chocolade in een steelpannetje of in de magnetron.
  • Hak de kruidnoten in grove stukken.
  • Meng de gesmolten boter en chocolade met de basterdsuiker en de cacaopoeder.
  • Schep hier vervolgens de kruidnoten door.
  • Stort dit op een velletje bakpapier en rol dit op tot een worst (zijkanten ook even stevig dichtdraaien).
  • Doe de arretjescake vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast om uit te harden.
  • Bedek hem daarna eventueel met poedersuiker om plakvingers te voorkomen en snij de arretjescake met kruidnoten in plakjes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 2g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.