Kip tikka masala
Makkelijk recept voor een heerlijke kip tikka masala welke je binnen 30 minuten op tafel zet.
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 25 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Marinade voor de kip
350 gram kipdijfilet 200 gram Griekse yoghurt 1 teen knoflook 1 eetlepel garam masala 2 theelepels komijnpoeder 2 theelepels koriander 1 theelepel gember (vers - geraspt) ½ theelepel chilivlokken Currysaus
100 gram crème fraîche 2 uien (gesnipperd) 1 teen knoflook 1 blik gepelde tomaten (400 gram) 1 blikje tomatenpuree (70 gram) 1 eetlepel garam massala 2 theelepels paprikapoeder 1 theelepel gember (vers - geraspt) 1 theelepel korianderpoeder 1 theelepel komijn 1 theelepel kurkuma Lekker met
naanbrood , rijst en groene groenten zoals doperwten, sperziebonen of boontjes. Garneer naar smaak met verse koriander.
Marineer de kip met de ingredienten voor de kip marinade en laat dit minimaal 1 uur of een nachtje marineren.
Bak de kip (in de yoghurt marinade) in een ruime koekenpan gaar en schep het daarna uit de pan.
Nu gaan we de currysaus maken: fruit hiervoor de gesnipperde uitjes, gember en knoflook even aan.
Voeg dan de droge kruiden toe: koriander, komijn, kurkuma, paprikapoeder, garam massala en bak even kort mee.
Tomatenpuree erbij en ook dit bak je even kort mee.
Dan het blik gepelde tomaten erbij samen met de crème fraîche. Breng dit aan de kook. Voeg indien nodig een beetje water toe als de saus te dik is.
Voeg de kip toe, omscheppen en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra garam masala. Garneer naar smaak met versie koriander. Eet smakelijk!
Calorieën: 260 kcal | Koolhydraten: 13 g | Eiwitten: 24 g | Vetten: 12 g | Verzadigd vet: 6 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.