Ga terug
+ servings
Kaas uienbroodjes

Kaas uienbroodjes

Het recept voor zelfgemaakte, zachte, luchtige kaas uienbroodjes. Ontzettend makkelijk om te maken en zo fantastisch lekker. Incl. kookvideo!
4 van 3 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 8 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram patentbloem
  • 150 gram crème fraîche
  • 125 ml water (lauwwarm)
  • 75 gram geraspte kaas
  • 25 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 25 ml zonnebloemolie (+ extra om in te bakken en de kom in te vetten)
  • 2 uien (middelgroot)
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei (middelgroot)
  • ½ zakje gist (gedroogd)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel tijm
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe het water, het gist en 1 eetlepel suiker in een kommetje en meng door elkaar.
    Laat dit enkele minuten staat tot het iets gaat schuimen.
  • Meng de bloem samen met de boter, zonnebloemolie, oregano, tijm en het water/suiker/gist mengsel goed samen.
  • Kneed dit tot een soepel deeg in ongeveer 15 minuten.
    Je kunt hiervoor een keukenmachine met deeghaak gebruiken, maar kneed het deeg daarna altijd even 5 minuten met de hand na.
  • Voeg als laatste een theelepel zout toe aan het deeg en kneed dit er goed door.
  • Vet een ruime kom in met een beetje zonnebloemolie, doe hierin de bol deeg en keer hem om.
    Zodat de bol deeg rondom voorzien is van olie waardoor hij niet aan de kom gaat plakken.
  • Laat het deeg op een warme plek rijzen voor ongeveer een uur of tot het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Snijd de uien in halve maantjes en de knoflook fijn.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook rustig aan tot ze glazig zijn.
  • Voeg dan 1 eetlepel suiker toe zodat de uien lekker zoet worden.
  • Doe de uien in een ruime kom en voeg hier de peterselie, crème fraîche, geraspte kaas, ei, peper en zout aan toe. Mix dit lekker door elkaar.
  • Vet het aanrecht in met een beetje zonnebloemolie zodat het deeg niet aan het aanrecht gaat plakken.
  • Stort het deeg op het aanrecht en verdeel het in 6-8 gelijk stukken en draai er balletjes van.
  • Druk de bolletjes tot ronde, platte broodjes en leg ze op een velletje bakpapier.
  • Verdeel het kaas-ui-kruiden mengsel over de broodjes en laat de broodjes nu nog voor een half uur rijzen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte (en mocht je een pizzasteen in de oven hebben gebruik deze dan ook voor het bakken van de broodjes).
  • Bak de broodjes op de pizzasteen of bakplaat in 10-15 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 226kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwitten: 6g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.