Ga terug
+ servings
Havermoutpap met banaan

Havermoutpap met banaan

Havermoutpap met banaan. Een lekker, snel ontbijt waarmee je zeker een paar uur vooruit kunt. De zoete banaan en een snufje kaneel maakt het af.
4.50 van 16 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 persoon

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 ml melk
  • 30 gram havermout (of plantaardige melk)
  • 1 banaan (rijp)
  • kaneel

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Breng de melk aan de kook met een snufje kaneel naar smaak
  • Voeg de havermout toe en laat het nu een paar (2 of 3) minuten koken.
  •  Doe het vuur uit en laat de havermout even 5 minuten staan.
  • Prak ondertussen de banaan fijn in een kom en giet hier vervolgens de havermoutpap bij.
  • Roer door elkaar, voeg naar smaak nog een beetje kaneel toe en eventueel wat (extra) plakjes banaan. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 347kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwitten: 14g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.