Meng alle ingrediënten (behalve de roomboter en de vleesfond) door elkaar.
Maak hier mooie, ronde gehaktballen van en zet deze daarna een halfuurtje in de koelkast.
Verhit vervolgens de roomboter in de braadpan en braad de gehaktballen aan tot ze rondom mooi bruin zijn.
Giet de vleesfond erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag.
Laat de gehaktballen nu in 45 minuten rustig gaar worden. Keer de ballen af en toe om en eet smakelijk!
handig om te weten:
Zout? Ik krijg ontzettend veel vragen of je zout kunt/mag/ hoort toe te voegen of niet. Het recept van de Librije is zonder zout omdat de bouillon al zout van zichzelf is. Ik mis het zout ook niet in het recept en nee, ik ben ook "niet anti-zout" of "pro-minder-zout-eten", ik ben namelijk dol op zout ;-) . Maar je MAG natuurlijk wel zout toevoegen, als jij dat lekkerder vindt of denkt lekkerder te vinden, voeg het dan gerust naar smaak toe.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.