Verwarm de oven voor 180 graden boven- en onderwarmte.
Vet de cakevorm in of bedek deze met bakpapier.
Neem een ruime kom en doe hierin de bloem, bakpoeder, suiker, citroenrasp en een snuf zout. Meng dit door elkaar.
Meng in een andere kom de eieren, citroenextract, zonnebloemolie en citroensap.
Mix het eiermengsel door de bloem en voeg hier tot slot nog de roomboter aan toe. Meng tot een glad beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de citroencake ca. 45 minuten in de oven.
Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.
Zodra de cake volledig afgekoeld is ga je de glazuur maken.
Meng hier voor de poedersuiker met de melk. Voeg de melk eetlepel voor eetlepel toe. Je wilt een dikkige, witte glazuur hebben en hiervoor heb je niet heel veel melk nodig. Voeg het rustig beetje voor beetje toe zodat je controle hierover hebt. Voeg tot slot nog een paar druppels citroenextract toe.
Zet de cake op een rooster of velletje bakpapier en giet de glazuur over de cake. Garneer eventueel met een beetje extra citroenrasp.
Zet de cake in de koelkast tot de glazuur hard is geworden.
Bewaar de cake (afgedekt) in de koelkast. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Tip: een handig trucje om de cakevorm te bedekken met bakpapier is door het bakpapier eerst even tot een prop te frummelen en deze daarna nat te maken. Dan kun je hem makkelijk in de vorm vouwen.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.