Ga terug
+ servings
Kip madras

Kip madras

Makkelijk recept voor het bekende wereldgerecht, kip madras. Zonder pakje of zakje en binnen 30 minuten op tafel.
4.52 van 87 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram kipfilet
  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram rijst
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 appel (groen)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • eetlepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de kopjes en kontjes van de sperziebonen.
  • Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hierin de sperziebonen beetgaar.
  • Ondertussen snij je de kip en paprika in blokjes, snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  • Doe een beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui even aan.
  • Voeg de kruiden en geraspte gember toe en bak dit even mee.
    Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe als het geheel te droog wordt.
  • Bak de paprika even kort mee, voeg de kip toe en bak gaar.
  • Snijd ondertussen de appel in stukjes.
  • Voeg de crème fraîche en de stukjes appel toe.
  • Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 568kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 30g | Vetten: 29g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.