Kip madras
Makkelijk recept voor het bekende wereldgerecht, kip madras. Zonder pakje of zakje en binnen 30 minuten op tafel.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten Totale tijd: 30 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
500 gram kipfilet 500 gram sperziebonen 300 gram rijst 200 gram crème fraîche 2 teentjes knoflook 1 appel (groen) 1 rode puntpaprika 1 ui 1½ eetlepel korianderpoeder 1 eetlepel komijn 2 theelepels kerrie 1 theelepel gember (vers - geraspt) 1 theelepel paprikapoeder ½ theelepel chilivlokken olie, peper en zout
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de kopjes en kontjes van de sperziebonen.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook hierin de sperziebonen beetgaar.
Ondertussen snij je de kip en paprika in blokjes, snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
Doe een beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui even aan.
Voeg de kruiden en geraspte gember toe en bak dit even mee. Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe als het geheel te droog wordt.
Bak de paprika even kort mee, voeg de kip toe en bak gaar.
Snijd ondertussen de appel in stukjes.
Voeg de crème fraîche en de stukjes appel toe.
Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Calorieën: 568 kcal | Koolhydraten: 47 g | Eiwitten: 30 g | Vetten: 29 g | Verzadigd vet: 11 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.