Ga terug
+ servings
Cake smash taart

Cake smash taart

Het recept voor een makkelijke cake smash taart. Leuk voor de eerste verjaardag van je kleintje.
4.46 van 48 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 1 cake smash taartje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Kleurstof in de kleur naar wens

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • We beginnen met het maken van de biscuit. Verwarm de oven hiervoor voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
    •  Neem een ruime kom en mix hierin de eieren en de suiker in ca. 10 minuten met een staafmixer luchtig.
    • Zeef de bloem en maizena en spatel dit voorzichtig (!) door de opgeklopte eieren en suiker.
    • Vet een springvorm in en bedek met bakpapier.
      Tip: als je een lage springvorm hebt kun je met bakpapier een hogere rand maken.
    • Giet het mengsel in de springvorm en bak het biscuit ca. 25-30 minuten goudbruin.
    •  Laat het biscuit volledig afkoelen en snijd deze (horizontaal) door zodat je het midden van de taart kun vullen. Gebruik hiervoor eventueel een taartzaag als je deze in huis hebt.
    • Maak de boter crème zoals in het recept beschreven staat en kleur 1/3 van de boter crème met (natuurlijk) kleurstof indien je dit wil.
    • Bestrijk de bovenkant van 1 deel van het biscuit met de boter crème en leg het andere deel erop.
    • Bestrijk de zijkanten en de bovenkant. Zet de taart daarna even een halfuurtje in de koelkast voor je de toefjes erop gaat spuiten.
    • De toefjes/ roosjes spuit je d.m.v. een spuitzak met spuitmondje (ik gebruikte het spuitmondje van Wilton, 2D).
      Ik heb de bovenkant van de taart eerst volledig voorzien van roosjes en de rest roze gekleurd met een beetje kleurstof en daar de bovenste roosjes mee gemaakt.
    • Bewaar de taart (afgedekt) in de koelkast en haal hem er ca. 1 uur voor de fotoshoot uit.
      Bestrooi naar wens met eetbare strooisels en steek er een caketopper of een kaars in. Smash ze!

    handig om te weten:

    Tijd voor het recept van mijn cake smash taart. Het is een taart van biscuit en een vulling van botercrème. Een deel van de botercrème heb ik roze gemaakt. Hiervoor kun je kleurstof gebruiken of natuurlijke kleurstoffen zoals een beetje bietensap. Het recept voor de boter crème is overigens afkomstig van collega blogger Laura's Bakery. Zij heeft een heerlijke, zachte botercrème op haar blog heeft staan welke ideaal is om te gebruiken hiervoor.
    De voedingswaarden zijn natuurlijk voor het hele taartje, mocht je deze überhaupt willen weten voor dit taartje ;-) 

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 1545kcal | Koolhydraten: 187g | Eiwitten: 27g | Vetten: 75g | Verzadigd vet: 48g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.