Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Vet een bakplaat in of bedek deze met bakpapier.
Verdeel de rol bladerdeeg over de bakplaat en vouw de randjes om. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Zet de bakplaat enkele minuten in de oven (terwijl deze aan het voorwarmen is) zodat hij iets kan voorbakken. Hierdoor krijg je straks een lekkere gare bodem.
Haal de bakplaat vervolgens uit de oven en smeer de bodem in met crème fraîche.
Snij de brie in kleine plakjes en snij de witlof in kwarten en haal de (bittere) kern eruit, snij dan doormidden.
Hak de walnoten grof en snijd het uitje in dunne ringen
Verdeel de witlof, brie, ui, geraspte kaas en de walnoten over de bodem.
Druppel de honing erover en naar smaak nog een beetje peper en zout.
Kluts het eitje in een kom en bestrijk de randjes van de plaattaart hiermee.
Zet de plaattaart met witlof, brie, walnoot & honing in de oven voor ongeveer 20-25 minuten tot hij goudbruin is. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.