Ga terug
+ servings
Plaattaart met witlof

Plaattaart met witlof, brie, walnoot & honing

Plaattaart met witlof, brie, walnoot & honing. Een MAKKELIJK recept voor een heerlijke plaattaart met witlof, deze wil je proeven!
4.34 van 59 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 3 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 2 stronken witlof
  • 1 rode ui
  • 1 ei (middel)
  • 90 gram brie
  • 75 gram crème fraîche
  • 50 gram geraspte kaas
  • 40 gram walnoten
  • honing naar smaak

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet een bakplaat in of bedek deze met bakpapier.
  • Verdeel de rol bladerdeeg over de bakplaat en vouw de randjes om.
    Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Zet de bakplaat enkele minuten in de oven (terwijl deze aan het voorwarmen is) zodat hij iets kan voorbakken.
    Hierdoor krijg je straks een lekkere gare bodem.
  • Haal de bakplaat vervolgens uit de oven en smeer de bodem in met crème fraîche.
  • Snij de brie in kleine plakjes en snij de witlof in kwarten en haal de (bittere) kern eruit, snij dan doormidden.
  • Hak de walnoten grof en snijd het uitje in dunne ringen
  • Verdeel de witlof, brie, ui, geraspte kaas en de walnoten over de bodem.
  • Druppel de honing erover en naar smaak nog een beetje peper en zout.
  • Kluts het eitje in een kom en bestrijk de randjes van de plaattaart hiermee.
  • Zet de plaattaart met witlof, brie, walnoot & honing in de oven voor ongeveer 20-25 minuten tot hij goudbruin is. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Lekker met een frisse salade erbij

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 696kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwitten: 20g | Vetten: 48g | Verzadigd vet: 24g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.