Go Back
+ servings

Andijviestamppot

Het recept voor heerlijke, ouderwetse andijviestamppot zoals ik hem het lekkerst vind!
4.5 van 6 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo aardappelen (iets kruimig)
  • 500 gram verse andijvie (fijngesneden)
  • 250 gram magere spekreepjes
  • melk, roomboter, crème fraîche
  • zwarte peper, zout, nootmuskaat

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil en kook de aardappel in een pan met water en een snuf zout in ca. 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en kook ze enkele minuten even droog zodat het meeste vocht verdampt.
  • Bak de spekreepjes uit in een (kleine) koekenpan.
  • Stamp de aardappels en voeg ondertussen naar smaak een scheutje melk, klontje roomboter en eventueel een beetje crème fraîche toe.
  • Giet het vet van de spekjes bij de aardappels en schep het erdoor.
  • Stamp dan de rauwe andijvie en de spekjes erdoor en breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 524kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwitten: 14g | Vetten: 25g | Verzadigd vet: 8g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.