Ga terug
+ servings
Hachee slowcooker

Hachee slowcooker

Hachee uit de slowcooker. Een makkelijke en smaakvol gerecht uit de slowcooker met mijn 'geheime' ingrediënten voor de lekkerste hachee.
4.27 van 140 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 700 gram magere runderlappen
  • 6 sjalotjes
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje donker bier
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper, zout, olie en boter
Lekker voor erbij: gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool (met appel) voor erbij

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snij de runderlappen in kleine blokjes.
    • Verhit een olie en boter in een koekenpan en bak de blokjes rundvlees even aan.
      Strooi er naar smaak een beetje peper, zout en de paprikapoeder bij.
    • Doe het gebakken vlees in de slowcooker.
    • Snij ondertussen de sjalotjes in halve ringen.
    • Maak de koekenpan even schoon en verhit opnieuw olie en boter in de pan. Fruit de sjalots aan tot deze glazig zijn en doe deze dan op het vlees in de slowcooker.
    • Voeg 100 ml water toe aan het vlees en de uien in de slowcooker.
    • Doe de laurierblaadjes en de kruidnagel erbij. Verkruimel het blokje runderbouillon en ontbijtkoek erover.
    • Tot slot giet je het flesje bruine bier erbij en zet je de slowcooker voor 6 uur op high.
    • Om de saus in te dikken doe je het laatste uur de deksel van de slowcooker af.
    • Breng de hachee daarna op smaak met peper en zout en verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 391kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 34g | Vetten: 20g | Verzadigd vet: 9g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.