Meng het water met de suiker en gist en laat dit een paar minuten staat tot het gaat schuimen.
Doe de bloem in een keukenmachine met een deeghaak samen met het gistmengsel en kneed er in ca 15 minuten een soepel deeg van.
Voeg tijdens het kneden rustig de zonnebloemolie en tot slot het zout toe.
Kneed het deeg even met de hand na.
Vet een kom in met zonnebloemolie en leg de bol deeg erin. Keer de bol deeg om zodat het aan beide kanten is voorzien van een laagje olie. Dan plakt het deeg niet zo snel vast aan de kom.
Dek af en plastic folie en een theedoek. Laat het deeg nu ongeveer 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
Vet het aanrecht lichtjes in met een beetje zonnebloemolie en stort het deeg hierop.
Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en draai er bolletjes van. Leg de bolletjes op een velletje bakpapier. In deze video kun je goed zien hoe je bolletjes draait van deeg.
Laat de bolletjes nu, afgedekt, nog een half uurtje rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Mocht je een pizzasteen hebben verwarm deze dan mee voor het beste resultaat.
Smeer de bolletjes in met een beetje water door middel van een kwastje en strooi de sesamzaadjes erover.
Bak de hamburgerbroodjes op het bakpapier op de pizzasteen of een bakplaat in ca. 15-20 minuten goudbruin.
Zodra de broodjes uit de oven komen smeer je ze in met de gesmolten roomboter voor een mooie glans.
Dek de broodjes daarna direct af met een theedoek. Hierdoor krijg je straks lekkere zachte hamburgerbroodjes.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.