¼theelepelvan de volgende kruiden: komijn, koriander, paprikapoeder, kurkuma, fenegriek blaadjes
Ingrediënten voor de voorgegaarde kip:
600gramkippendijen(in grove stukken gesneden)
50mltomatenpuree
2½tomaat(in blokjes)
2uien
1teenknoflook
1laurierblaadje
½eetlepelvan het volgende: komijn, koriander en geraspte gember
1theelepelgaram massala
½theelepelvan het volgende: chilivlokken, kurkuma, zout
Ingrediënten voor de curry met kip en mango:
1mango(klein - in blokjes gesneden)
2tenenknoflook
6eetlepelskokosmeel*
4eetlepelsmangochutney
2eetlepelskoriander steeltjes(fijngesneden**)
1eetlepelgember(vers - geraspt)
1eetlepelkerriepoeder
1theelepelchilivlokken
zout en garam massala naar smaak
Lekker met rijst, groene groenten en/of zelfgemaakt naanbrood.
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
We beginnen met het maken van de basis currysaus.
Verhit hiervoor een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui aan tot deze zacht en glazig begint te worden.
Voeg dan de knoflook, tomaat, gember en de kruiden toe en bak alles even kort en roer goed door elkaar(ongeveer een halve minuut).
Voeg dan 250 ml water toe, zet het vuur hoog en laat alles 5-10 minuten zachtjes koken tot het water voor ongeveer de helft is ingekookt.
Voeg daarna ongeveer 200 ml* water toe en pureer het met een staafmixer tot een hele gladde saus. * De saus moet de dikte hebben van melk. Voeg indien nodig iets meer of iets minder water toe.
Laat de saus even afkoelen terwijl we verder gaan met de voorgegaarde kip.
Verhit een beetje olie in een koekenpan met deksel en fruit het uitje even aan.
Voeg dan de laurier, komijn, korianderpoeder, knoflook, gember, chilipoeder, kurkuma en de tomatenblokjes toe. Laat dit op hoog vuur ongeveer 5 minuten even pruttelen.
Voeg dan het zout doe, hierdoor komt het vocht uit de ui vrij. De ui en tomaat gaan dan uit elkaar vallen waardoor er een dikke saus ontstaat.
Roer dan de tomatenpuree erdoor en bak dit even mee.
Voeg dan de kippendijen toe en voeg net zoveel water toe tot de kip net onder water staat.
Roer door en laat de curry ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan koken.
Roer door en voeg nog wat water toe als je een dunnere saus wilt of zet het vuur hoger om de saus in te koken. Voeg tot slot nog 1 theelepel kurkuma toe. De voorgegaarde kip is klaar als de olie boven komt drijven, deze schep je eraf.
Voor de curry met kip en mango.
Nu hebben we beide onderdelen klaar en gaan we aan de slag met de curry met kip en mango.
Verhit weer een beetje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en gember even aan.
Voeg dan de kerrie en de chilivlokken toe en bak even aan samen met de fijngehakte koriandersteeltjes.
Giet dan ongeveer 100 ml van de basis currysaus erbij samen met 100 ml water.
Breng aan de kook en roer door indien nodig.
Voeg dan het kokosmeel en de mangochutney toe samen met nog 100 ml basis currysaus.
Roer de voorgegaarde kip, mango en de rest van de basis currysaus erdoor.
Laat dit nog even een paar minuten koken tot de saus lekker is ingedikt. Voeg eventueel een beetje water toe als de curry te droog wordt.
Breng op smaak met zout en naar wens nog een beetje garam massala. Garneer met verse koriander. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Eventueel te vervangen voor 3 eetlepels amandelmeel ** Het blad van de koriander gebruik je ter garnering
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.