Ga terug
+ servings
Stoofperen cake

Stoofperen cake

Makkelijk recept voor een heerlijke stoofperencake.
4.82 van 11 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 10 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 stoofperen (reeds gestoofde)
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 3 eieren (middel)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 3 theelepels koekkruiden
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de cakevorm in of bedek deze met bakpapier.
  • Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en tot slot beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel, de koekkruiden en een snuf zout.
  • Verdeel een laagje beslag over de bodem van de cakevorm, zet daarop de stoofpeertjes en verdeel daarna de rest van het beslag eroverheen.
  • Verdeel de amandelen over de bovenkant en zet de cake nu in de oven voor ongeveer 45 minuten. Test of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar. Zo niet, verleng je de oventijd nog iets.
  • Laat de cake volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 294kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 4g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.