Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Vet de cakevorm in of bedek deze met bakpapier.
Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en tot slot beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel, de koekkruiden en een snuf zout.
Verdeel een laagje beslag over de bodem van de cakevorm, zet daarop de stoofpeertjes en verdeel daarna de rest van het beslag eroverheen.
Verdeel de amandelen over de bovenkant en zet de cake nu in de oven voor ongeveer 45 minuten. Test of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar. Zo niet, verleng je de oventijd nog iets.
Laat de cake volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.