Meng de bloem, basterdsuiker een snuf zout en de koude boter (in kleine stukjes gesneden) tot een stevig deeg. Voeg eventueel 1 tot 2 eetlepels melk toe tijdens het kneden om er een samenhangend deeg van te maken.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het een uur opstijven in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Meng de amandelspijs met de helft van het ei en de citroenrasp (de andere helft gebruik je later - dus niet weggooien).
Rol het deeg uit tot ongeveer een kleine halve centimeter en steek er met de uitsteekvorm 20 rondjes van.
Leg 10 rondjes op een met bakpapier beklede bakvorm. Dit is de onderkant van de gevulde koek.
Doe een klein beetje melk door het geklutste ei en bestrijk de bovenkant met een klein beetje ei.
Verdeel het amandelspijs in 10 plukjes en verdeel deze over de onderkant van de gevulde koeken.
Leg hierop de overige 10 rondjes en druk de zijkanten iets aan.
Verdeel de halve amandelen over de gevulde koek en bestrijk de bovenkant met de rest van het eimengsel.
Bak de gevulde koeken voor ongeveer 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.