Ga terug
+ servings
Gevulde koeken

Gevulde koek recept

Het recept voor de lekkerste zelfgemaakte gevulde koeken.
4.11 van 19 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram bloem
  • 200 gram roomboter (koud)
  • 200 gram amandelspijs
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei (geklutst)
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel citroenrasp
  • zout
  • halve amandelen ter decoratie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng de bloem, basterdsuiker een snuf zout en de koude boter (in kleine stukjes gesneden) tot een stevig deeg. Voeg eventueel 1 tot 2 eetlepels melk toe tijdens het kneden om er een samenhangend deeg van te maken.
  • Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het een uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng de amandelspijs met de helft van het ei en de citroenrasp (de andere helft gebruik je later - dus niet weggooien).
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een kleine halve centimeter en steek er met de uitsteekvorm 20 rondjes van.
  • Leg 10 rondjes op een met bakpapier beklede bakvorm. Dit is de onderkant van de gevulde koek.
  • Doe een klein beetje melk door het geklutste ei en bestrijk de bovenkant met een klein beetje ei.
  • Verdeel het amandelspijs in 10 plukjes en verdeel deze over de onderkant van de gevulde koeken.
  • Leg hierop de overige 10 rondjes en druk de zijkanten iets aan.
  • Verdeel de halve amandelen over de gevulde koek en bestrijk de bovenkant met de rest van het eimengsel.
  • Bak de gevulde koeken voor ongeveer 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 422kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 6g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.