Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur en breng het aan de kook.
Kook (blancheer) de broccoli even kort, ca 4-5 minuten tot de roosjes beetgaar zijn (even met een vorkje erin prikken). Giet de roosjes af en spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen.
Snipper het uitje en fruit deze even kort aan in de koekenpan met een beetje boter. Haal de uitjes uit de pan en hou apart.
Verhit de koekenpan opnieuw en bak de spekreepjes hierin uit. Schep ze daarna op een keukenpapiertje om even uit te lekken.
Vet je quichevorm en verdeel hierover de plakjes hartige taartdeeg. Druk goed aan en zorg dat de randjes mooi bedekt zijn.
Prik met een vork gaatjes in de quiche en bak deze een kleine 5 á 10 minuten voor in de oven.
Maak ondertussen het eimengsel door 100 ml melk, 100 gr crème fraîche, 3 eieren, 1 tl zout, 1/2 tl nootmuskaat en 1 tl uienpoeder en peper naar smaak door elkaar te mengen.
Haal de vorm uit de oven en verdeel de uitgebakken spekreepjes, het aangefruite uitje en broccoli roosjes over de bodem. Giet het eimengsel er overheen. Breng het geheel op smaak met een beetje peper en een snufje zout en strooi de geraspte kaas en cheddar erover.
Zet de vorm in de oven voor ongeveer 45 minuten tot de quiche stevig en mooi goudbruin is. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Lekker voor erbij: een makkelijke, frisse salade.Bewaartip: een stukje over? Laat volledig afkoelen en je kunt het bewaren in de koelkast. Even opwarmen voor je het gaat eten is het lekkerst.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.